Laulavat enkelit

Laulavat enkelit 1977

Erosen täti oli pianisti, joka säesti kuuluisia laulusolisteja. Hän säesti kerran oopperalaulaja Pia Ravennaa tilaisuudessa, jossa hän vilustui niin pahasti, että joutui kovassa kuumeessa sairaalaan ja menehtyi ennenaikaisesti. Hautajaiset pidettiin Otrakkalanhovissa, tädin kotitilalla Karjalassa. Hautajaisissa esiintyi kolme kuoroa ja kuoroesityksenä kuultiin Kohta vaan joudutaan taivaan kuorissa veisailemaan. Lisäksi torvisoittokunta esitti hymnin Sua kohti herrani. Molemmat virret ovat olleet Erosen perheessä läheisiä ja tärkeitä. Tädin hautajaisissa niiden kuunteleminen oli riipaisevaa.

Veistokseksi kokemus jalostui kolmesta kuorosta, kuorojen ja soittokunnan esittämän musiikin luomasta tunnetilasta sekä sanonnasta laulaa kuin enkeli. Veistoksessa kuorot ja enkelten siivet ovat sulautuneet yhdeksi hahmoksi, joka avautuu taivasta kohti.

Vaikka Eronen oli tädin kuollessa lapsi, hänen merkityksensä esikuvana on ollut tärkeä. Täti oli ammatiltaan pianisti  ja tuki aloittelevia taiteilijoita taloudellisesti. Yksi heistä oli Jalmari Ruokokoski.

Veistos on kiillotettua pronssia, korkeus noin 35 cm.

Kommentointi on suljettu.